Sveriges bästa brunch

Den största behållningen med Åre är inte skidåkningen, det är brunchen på hotell Tott. Så god och vacker så att jag, när jag megahungrig kom in i matsalen i söndags, fick glädjetårar i ögonen. Ingen brunch jag ätit någon annanstans har ens kommit i närheten av denna mat-orgie. Titta bara på de här bilderna:

Det finns inte en smula på de här borden som inte är god. Allting är otroligt vällagat. I vårt sällskap på sex personer satt samtliga och log fånigt av lycka när vi hämtat den första tallriken med mat. Jag skulle säga att famför allt de två långborden med kalla rätter är den stora behållningen. Det finns räkor, lax, sill charkuterier, olika sallader, ostar, goda såser, marinerat viltkött, pajer, tunnbrödsrullar med olika fyllningar med mera.

Efter att ha ätit ett berg av kall mat gick jag vidare på det varma. Egengjorda pannkakor med dito sylt, rostad potatis, kycklingklubbor, revbensspjäll, marinerade fläskfiléspett, fritata….

Och så dessertbordet, detta avslutande infernot av socker, choklad, grädde och bär. Jubelropen allt eftersom mina kamrater kom tillbaka med välfyllda desserttallrikar var större än de på barnkalas när fiskdammen drar igång. En hjortronpannacotta, chokladpraliner, nötkakor, smulpaj med blandade bär och vaniljsås, små vitaminshots av fruktjuicer, kladdkakemuffin med marshmallows, citrontarte med maräng. Jag åt det. Och då fick jag ändå lämna en del underverk osmakade då min mage vid det här laget höll på att sprängas.

Jag har ätit brunchen tre gånger nu, och det roliga är att det alltid är lite nya rätter på borden. Det går inte att bli besviken.

Och all den här otroliga lyxen för 195 svenska riksdaler. Matsalen har dessutom en fantastisk utsikt över Åredalen. Otroligt prisvärt och väl värt en omväg om ni är i Jämtlandstrakterna.

Jag är kär.

/Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.