Skörd från Trädgårdsmässan 2013

seeds

Att påstå att jag har gröna fingrar vore en lögn. Det har gått ganska exakt ett år sedan jag köpte min första påse jord och sådde mina första frön. Men då, efter mitt första besök på Trädgårdsmässan med mamma, väcktes ett nytt intresse.

Att se tomatplantor växa från noll och ingenting till över 1 meter höga är faktiskt väldigt häftigt. Det fick mig rentav att drabbas av hybris, jag kände mig som den mäktige skaparen, stoltheten var ENORM.

Löjligt, jag vet, men något som får en att känna sig så fantastisk måste ju vara hälsosamt att ägna sig åt. Att ta hand om växter skänker sinnesro!

I går var det dags att sparka igång årets odlingssäsong. Jag och mamma styrde kosan till Trädgårdsmässan 2013. Förutom kommersiella krafter finns en myriad av föreningar på plats. Jag fascineras verkligen av att varenda blomma/träd/pinne tycks ha en egen förening med hängivna medlemmar som gärna berättar allt för dig om deras respektive favoriter. Alla dessa entusiaster!

Chili chili chili

Den jag kom längst i samtal med var en herre vid Svenska chilepepparföreningens monter. Fick bra skötselråd angående de frön jag satte på test för ett par veckor sedan (habanero, spansk peppar, piripiri, pimento barra do ribeiro). De har för övrigt tittat upp allihop! Köpte tre nya plantor – Jalapeño, Chocolate Bhut Jolokia och Poblano. Dessutom blev det ett par olika torkade sorter plus en inlagd (se bilder här nedanför).

Balkonghelvetet

Trädgårdsmässan är en farlig plats att vistas på för den som försöker spara pengar (jag), det finns så mycket kul att handla – lökar av alla möjliga slag, fruktträd, fröer, buskar, plantor, blommor. Det är också en farlig plats för den som har brist på odlingsutrymme.

Snabbt började jag fundera på utrymmeslösningar som skulle möjliggöra mer inköp, jag bor ju tyvärr i lägenhet och har endast en ynklig balkong att odla på. Kanske kan man göra om matrummet till växthus i sommar, ljuset där är faktiskt väldigt gynnsamt? Kanske kunde jag köpa några pallkragar och börja odla i slänten utanför huset? Som tur var fanns mamma där och fick mig att sansa mig.

Men en hel del kul blev det ändå handlat som ni kan se här nedan (besparar er bilder på icke ätbara plantor (blommor), krukor, odlingssäckar och annat praktiskt som också slank med). :D

 

4 responses to “Skörd från Trädgårdsmässan 2013

 1. Oh jag skulle också vilja odla tomatillos på balkongen. Det jävliga med balkongodling är bara att man måste vara hemma hela sommaren och vattna. Vore kanske värt för tomatillos

  Trevli blogg som sjutton förresten. Jag hittade precis hit

  • admin

   Hej Anders, och tack för berömmet!

   Man får helt enkelt se till att man har en snäll granne som kan hjälpa till med vattnandet när man är borta, så har jag löst det. :)

   Kan för övrigt meddela att plantorna växer på för fullt!

 2. Pingback: » Jag har hittat mitt drömyrke! Grisen Skriker

 3. Pingback: » Jag har hittat mitt drömyrke – chipsmästare! Grisen Skriker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.