Sex laxar i en laxask Sex laxar i en laxask Sex laxar i en laxask Sex laxar i en laxask

… eller ja, mer sanningsenligt – två laxar i två laxaskar. Att tillaga lax i foliepaket är nog den bästa genvägen för den tankspridde till saftig fisk som smälter i munnen. Svårt att misslyckas med! Som vanligt blir det hundra gånger godare med färsk än fryst.

I dag avnjöts firren med sparris och ugnsbakade körsbärstomater nedvända i smör med finhackad rödlök (bildbevis längre ner). Omnomnomnomnom så att säga.

Några utförligare instruktioner behövs väl egentligen inte? Lax i folie tillsammans med smör, rivet citronskal och lite citronsaft och salt + peppar. Förslut ordentligt och in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Halvera och baka körbärstomaterna i ugnen, koka sparris i 3-4 minuter och spola vatten över när klar. Blanda runt i kastrull med smält smör och finhackad lök. Lägg upp och pressa över lite mer citron.

Medan jag väntade på att laxen skulle bli klar övade jag för övrigt lite på den gamla hederliga tungvrickaren –

SexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxask.

Det finns faktiskt en mening som är ännu jävligare som systrarna Pettersson lärt mig –

Ett kvistfritt kvastskaft, ett kvistfritt kvastskaft, ett kvistfritt kvastskaft osv. Testa det snabbt några gånger i följd ska ni få se :D

Hejdå!

/Betty

bild-1

SexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxaskSexlaxarienlaxask

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.