Så steker du perfekt bacon

IMG_4748

Don't mess with my bacon!

Don’t mess with my bacon!

Det finns inga genvägar till det perfekta baconet. Det är min vän Sara (som du ser på bilden här intill) mycket väl medveten om.

Hon har tagit den till synes enkla sysslan att steka bacon och upphöjt den till konst. Genom kärlek och omsorg för varje enskild liten baconbit bjuder hon alltid på perfekt stekt bacon.

Är du en riktig baconälskare så är detta metoden du bör använda för att få perfekt, knaprigt, underbart bacon.

A work of art.

A work of art.

Börja med att klippa baconen i önskad storlek, lägg sedan ut dem i en kall stekpanna.

På med värmen till max, stek på ett tag utan att röra, tills det börjar få lite färg (som på filmen nedan). Var redo med två stekspadar eller dylikt.

Nu är det dags för Saras patenterade baconrörarteknik som ni kan se in action här. När du börjar röra är det också VIKTIGT att sänka värmen på pannan några snäpp.

Det handlar om att röra, sprida ut och låta steka ifred en stund och sedan göra om proceduren.

Det är viktigt att hålla koll på varje baconbit, märker du att en inte är stekt lika mycket som de andra, tryck ner den mot pannan med stekspaden så den kommer ikapp. Det är också absolut förbjudet med vikta- eller dubbelbitar, upptäcker du sådan måste de rätas ut.

Snart klart!

Snart klart!

När baconet börjar anta fin färg så rör runt snabbt och håll koll så att allt är helt genomstekt, nu gäller det att vara uppmärksam det är inte många sekunder som skiljer succé från överstekt katastrof!

Se till att få med så lite fett som möjligt från stekpannan när du lägger baconet på pappret. Låt sedan ligga några minuter. När det är dags att äta ska fettet vara borta och bitarna torra.

Vi stekte en omgång till med bacon direkt efter då pannan var varm och då vi inte la ut baconet så noggrant, här ser ni skillnaden. ENORM! ;D

Bacon stekt med Saras patenterade metod.

Bacon stekt med Saras patenterade baconrörarteknik.

 

Bacon stekt utan Saras patenterade metod.

Bacon stekt utan Saras patenterade baconrörarteknik.

/Betty

One response to “Så steker du perfekt bacon

  1. Anonym

    knäppt barntrams

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.