Pesto på bästa sätt

Det här receptet kommer från kungen av pesto, nämligen Bettys sambo Ola. Han är nästan lika förtjust över Grisenskrikers existens som vi och kommer säkerligen att vara ett regelbundet återkommande inslag här på bloggen.

Pesto är lätt som en plätt och blir klar på samma tid som det tar dig att koka pastan till. Dessutom är den egenhändigt ihopknåpade tusen gånger godare än den du köper i affären. Bra va?

Här kommer ett recept på en riktig klassiker:

Det här behövs (6 pers):

 • 2 krukor basilika
 • 2 små vitlöksklyftor
 • En påse pinjenötter
 • Parmesanost, runt 200 g
 • Olivolja
 • Salt & Peppar

Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Plocka basilikabladen, tärna parmesanen. Kör alla ingredienser i en mixer (olivolja efter tycke och smak, vi kör på ungefär 1 1/2 dl), smaka av med salt och nymalen peppar.

Blanda med spagetti och servera med förslagsvis lufttorkad skinka eller räkor och lite tomater. Det går så klart att äta den utan tillbehör, men – more is more.

KLART!

5 responses to “Pesto på bästa sätt

 1. Oli

  Jag brukar klämma i lite i citron också. Det förhöjer tycker jag.

  Köpt pesto är inte god eftrsom den är uppvärmd och basilika mår inte bra av det.

 2. Betty

  Är det ett fan av Grisen Skriker som skriver så välkomnar vi aktningsfullt kommentarer! Och vi håller faktiskt på att omrevideria vår antisociala ställning, Grisen börjar vakna.

 3. anna F

  Men förlåt då – jag hade inte sett att man inte fick prata med er! Ta bort den förra meisga kommentaren genast!Men vad f-n jag var iaf i rätt ålder för att lyssna på Grisen skriker under deras korta karriär…ni var väl inte ens födda då??? :)

 4. anna F

  Det ska jag absolut pröva…….låter lätt och gooottt……..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.