Nötytterfilé (med köttkaraktär), champinjonsallad och balsamicosky

 

Nötytterfilé? Så här i grilltider dyker det alltid upp styckdetaljer med namn jag aldrig ser annars. Det är i alla fall ryggbiff det handlar om, fast till ett mycket billigare pris (hmmmmmm?). Googlar nötytterfilé och första träffen är sidan för just den biten vi köpte. På sidan kan man läsa att deras nötytterfilé ”har en frisk, ren smak med tydlig köttkaraktär”. Köttkaraktär? En köttbit med köttkaraktär alltså, how original! Ehhhh, borde jag bli orolig?

Äh, vi kör!

Du behöver:

Nötytterfilé

Salt och peppar

Till sallad:

  • Färska champinjoner
  • Babyspenat
  • 1 gul lök
  • Bondbönor
  • Bladpersilja
  • Tomater
  • Vitlök
  • Chili
  • Salt & Peppar

Sky:

Gör så här

Salta och peppra köttet, gnid in. Bryn i smör, in i ugnen på 120 grader. Gillar ni rött kött liksom vi så ta ut köttet när innertemperaturen är uppe i 52. Lägg folie över formen och låt köttet gotta till sig en stund.

Skiva champinjonerna och stek i panna (utan fett) på medelvärme så att svampen släpper från sig vätskan. Finhacka tre vitlöksklyftor samt chilin, skiva löken och ha ner allt i svampen, salta och peppra. Låt steka en stund och ha sedan i hackad persilja, bondbönor och tomater. Ta av från plattan och låt svalna lite, blanda i bladspenaten.

Gör en sky på kötspadet i stekpannan, – hetta upp och häll över vatten, vispa i botten för att få loss smakerna. I med rödvin och crema di balsamico, låt koka ner till hälften ungefär.

Skiva upp köttet och ät.

Resultatet då? Gott. Men ryggbiff som heter just ryggbiff är godare.

/Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.