Ljummen sommarsallad med bankad kyckling och parmesancréme

Sommarsalladen

En härlig sommarrätt och en chans att gå loss med köttklubban! Den här salladen har jag lagat flera gånger senaste två månaderna, funkar bra till det mesta. Den här gången blev det kyckling. Salladen räcker till 3-4 personer, beroende på hur hungriga ni är. Smakar allra bäst utomhus med ett glas vitt vin till.

Du behöver:

Till sallad

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 knippe grön sparris
  • Färska champinjoner
  • 1 påse bladspenat
  • 1 kruka basilika
  • 1 gul lök
  • Vitlök
  • Citron
  • Persilja (färsk eller fryst)

Parmesancrème:

  • 1 burk crème fraiche
  • Parmesanost
  • Salt & Peppar
  • Kycklingfiléer
  • Mjöl
  • Salt & Peppar

Tillvägagångssättet

Plocka blomkålen och dela så att det blir små mini-stånd, använd kniv om növändigt. Skär bort nedersta delen av sparissen och dela det som är kvar i fyra delar, strimla lök och finhacka vitlök (2-3 klyftor brukar jag ta).

Börja med att steka blomkålen och gul lök  i 5-10 minuter, se till att den inte bränns.

Ta fram en ny stekpanna. Dela champinjonerna på längden och tvären. Lägg i torr panna och låt steka på medelvärme tills de släppt ifrån sig vätskan. På med olivolja och finhackad vitlök och låt steka någon minut till.

I med sparris och vitlök i stekpannan med blomkål och stek i ytterligare ett par minuter. Pressa över saften av en citron, rör runt och låt stå nån minut. Ta av stekpannan från plattan och blanda i bladspenat, färska hela basilikablad och finhackad persilja. Salta och Peppra.

Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta. Blanda ihop mjöl med salt och peppar och vänd filéerna i det. Stek i smör, 3-5 minuter på varje sida, så att det blir en fin färg.

Blanda ihop crème fraiche med mycket finriven parmesanost (det GÅR inte att ta för mycket, det är snarare mer av en ekonomisk fråga när man slutar). Salta och peppra.

Smaklig måltid önskar Betty!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.