Långtidsmarinerad fläskfilé

flaskfile

Ett berg av kött, mmmmmmm.

När min mamma bjuder på buffé finns den här fläskfilén allt som oftast med, och det är alltid den som tar slut först på bordet. Har man väl tagit en bit måste man genast ta en till, och en till, och en till…

Den är helt enkelt galet god, underbart saftig med en härlig syrlighet från äppelcidervinägern! Hemligheten är att den ligger i marinad och gottar till sig i åtminstone två dygn.

Det här behöver du:

  • Fläskfilè
  • 1,5 dl soja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan

Dela fläskfilén på mitten. Stek bitarna så att de får fin färg. In i ugnen på 125 grader i 30 minuter. Blanda ihop marinaden i en påse.

När köttet gått klart i ugnen, lägg genast ner det i påsen. In i kylskåpet och låt marinera i 2-3 dygn. Vänd på påsen när du kommer ihåg.

När du inte kan hålla dig längre, ta ut fläskfilén och skiva i tunna skivor. Supergott till potatissallad, eller vilken sallad som helst faktiskt. Eller på buffébordet när du ställer till med kalas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.