Kantarell- och kycklingpasta

Ett hopplock som visade sig bli smaskens. Ännu ett resultat av att jag inte orkat gå till affären och handla. Skänker en tacksam tanke till min kära mamma som ser till att min frys alltid är fylld med kantareller! Och en tacksam tanke till mig själv för att jag odlar chili.

Vad jag hade i:

  • Kycklingfiléer
  • Kantareller (frysta i mitt fall)
  • Trattkantareller
  • Vitt vin
  • Oxfond
  • Chili
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Babyspenat
  • Persilja
  • Tagliatelle

Gör så här:

Lägg trattkantarellerna i blöt en stund. Stek dem  sen tillsammans med de vanliga kantarellerna i ordentligt med smör. Dela kycklingen i mindre bitar, stek så att de får lite färg.

I med hackad lök, vitlök och chili och fräst ett par minuter och ha sedan i svampen. Häll i cirka 1 dl vitt vin och en halv dl vatten plus koncentrerad oxfond och peppar, låt puttra några minuter. Tillsätt hackad persilja.

Koka pastan och blanda ihop med svamp- och kycklingröran plus bladspenat. Riv över massor med parmesan.

/Betty

 

One response to “Kantarell- och kycklingpasta

  1. Ann-Marie

    Detta ska jag verkligen prova, ser riktigt smaskigt ut.
    Kram mamma

Lämna ett svar till Ann-Marie Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.