Jag har hittat mitt drömyrke! (En chipsälskares bekännelse)

chipsmastare

Bertil och Moppe måste vara två lyckliga killar.

Jag älskar chips. Jag älskar chips så till den milda grad att jag för några år sedan utvecklade ett chipsberoende. Jag förbryllas av människor jag träffar som berättar att de äter chips nån gång per år. För mig är ett sådant leverne helt otänkbart!

När mitt beroende rasade snittade jag på fem påsar i veckan, det gick aldrig en dag utan att några chips slank ner i magen. Det gick så långt att jag inte ens var egentligt sugen, men jag kunde inte få ro i kroppen förrän jag tryckt i mig en påse lättsaltade Lantchips.

Som tur var var detta en övergående period och både innan dess och nu för tiden så skänker mig chips enbart glädje!

Jag tog en detox och körde en chipsfri månad, efter det har jag lyckats hålla det på en mer rimlig nivå; säg att jag äter chips (räknar också in popcorn, ostbågar och jordnötter här) tre gånger i veckan. Nu kanske ni tror att jag är stor som ett hus, men icke. På något sätt är min kropp extra bra på att bryta ner transfetter och kolhydrater :).

I helgen på Trädgårdsmässan köpte jag Larssons rotfruktschips från Larsviken. Blev lycklig av att läsa den här texten på baksidan av förpackningen. Det här verkar vara några som älskar chips lika mycket som jag. Chipsmästare, jag älskar titeln! Kanske ska höra av mig till dem och se om de behöver en till?

Favoriterna

Så snabbt det kommer ut en ny sort i affärerna försöker jag att testa den. Men mitt stora intag till trots varierar jag mig inte särskilt mycket utan är något av en puritan. Svenska Lantchips är mitt favoritmärke och min absoluta favoritsort är den med dill och gräslök. Andra märkens lantchips håller inte alls måttet skulle jag vilja säga (ingen av de stora märkena åtminstone).

Köper jag vanliga chips blir det allt som oftast lövtunna lättsaltade, ibland pepparchips. I dagarna har jag sett att OLW relanserat en av mina gamla favoriter – Ranch (i tjusig nostalgipåse dessutom). Så det lär det bli en hel del av framöver!

Ostbågar går förresten alltid hem också! Då måste det vara OLW, inte Estrellas.

Vilka är era favoriter?

/Betty

Posted by

Tags:

Permalink 2 Comments

2 responses to “Jag har hittat mitt drömyrke! (En chipsälskares bekännelse)

 1. BD

  fantastiskt =)

  har varit inne på sånna där lantchips länge. testar olika sorter. favoriterna blev nog till slut vanliga lantchips .. tror jag.

  ganska svag för lays också. det är lite konstigt då de känns som rak motsats till lantchips fast de bara är lättsaltade.

  men estrellas dillchips är några jag alltid faller tillbaks på. har blivit mest sånna de senaste året.

  skrev lite om chips på min insomnade blogg iaf
  http://hemmahosbd.blogspot.se/search/label/chips

  tack för en mycket trevlig blogg!

  mvh

 2. Tina

  Kettles salt och vinäger är min absoluta favvo förutom Lantchips gräddfil å lök (tror jag det är).
  Kan SÅ relatera till din chipskärlek!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.