Att slänga ihop en pasta

Jag jobbade hemifrån i dag, och när jag öppnade kylskåpet fram emot lunch så gapade det väldigt tomt. Men att gå ut och ner till lokala pizzerian/sushin för föda kändes inte aktuellt (jag är för lat). Lösningen blev i stället att koka soppa på den berömda spiken.

I kylskåpet hittade jag lök och lite överbliven fetaost. I frysen persilja. Och har man bara pasta, olivolja och vitlök hemma löser sig det mesta.

Jag är själv förvånad över hur gott det blev. Kan tänka mig att det hade blivit ännu godare om man toppade med rostad lök, just saying.

Du behöver:

 • Fetaost
 • Persilja (fryst i mitt fall)
 • Citronskal
 • Lök
 • Vitlök
 • Köttbuljongtärning
 • Spagetti
 • Smör
 • Olivolja
 • Vatten
 • Salt & Peppar

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök, stek i mycket smör. Häll på 1/2 – 1 dl vatten (för 2 portioner) och lägg i 1/3 köttbuljong. Reducera något, häll i persilja och peppra. Smakar det för lite så ha i lite mer av buljongtärningen. Koka spagetti och blanda den sedan med skyn och fetaost. Toppa härligheten med rivet citronskal och mer feta (och den där rostade löken som jag saknade).

4 responses to “Att slänga ihop en pasta

 1. Morten

  Att gå torr för bacon är en synd, det är så man får skämmas för dig, Betty!

 2. Oli

  Min variant går ut på att steka vitlök och chili. Jag använder inte ens vatten och buljong alla gånger utan ringlar över olja och river parmesan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.